Wat lezers zeggen over dit boek

Bijzondere roman, direct gepakt door het verhaal!!

5/5

Een uniek en ontroerend verhaal, wat je vanaf het eerste moment boeit. Wegleggen is moeilijk. Verhaal over het leven van een bijzonder sterke vrouw in de context van een turbulente periode van de 20e eeuw.
Ik heb ervan genoten!

Een krachtige vrouw die haar tijd ver vooruit was

5/5

De debuutroman van deze schrijfster is een ware aanrader! Een zeer aangrijpend, maar bovenal ontroerend verhaal over het bijzondere leven van een begin 20e eeuw geboren Chinees-Indische vrouw, die dankzij haar ongekende veerkracht al met al een gelukkig leven heeft kunnen leiden. Zeer toegankelijk opgeschreven en daarnaast ook een historisch verhelderend verhaal met belangrijke passages over onder meer Nederlands-Indië, de Jappenkampen, de Bersiap en de kille ontvangst in Nederland in de jaren vijftig en zestig. Kopen dus:)

Een boek dat je maar moeilijk kunt wegleggen

5/5

Een boek om in 1 adem uit te lezen. Je leeft mee met de hoofdpersoon, vooral omdat het echt gebeurd is.

indrukwekkend en lekker leesbaar

4/5

Wat een verhaal, enorm indrukwekkend en waargebeurd. Het leven van de grootmoeder van de schrijfster kende diepe dalen maar misschien nog net iets meer gelukkige gebeurtenissen en fases. Het is een makkelijk en prettig leesbaar boek dat je chronologisch meeneemt in het veelbewogen leven van hoofdpersoon Kim. Tegelijkertijd krijg je een beeld van het leven in Ned. Indie van voor, tijdens en na de Tweede wereldoorlog. Goed en mooi boek.

Adembenemende debuutroman

5/5

Een roman/biografie waar ik helemaal in werd gezogen vanaf de eerste bladzijde. Een boek van hoop, wanhoop, kracht, geloof en vertrouwen. De sfeerbeschrijvingen, omstandigheden, uitdagingen, tegenslagen, overwinningen en colour locale maken Kims waargebeurde verhaal uit Nederlands Indië tot in ‘Holland’ zó beeldend dat bijna geuren en kleuren zijn waar te nemen. De liefde, de aandacht, de zorgvuldigheid en het schrijverschap van de auteur maken dit boek een must-have en must read. Wat een krachtige en inspirerende vrouw is Kim!

waargebeurde pageturner

5/5

Het is een boek dat je vanaf de eerste bladzijde niet loslaat. Het neemt je mee naar het dagelijks leven in de jaren 20 en verder van het warme Nederlands-Indië en de jaren 60 en 70 in het koude Nederland aan de hand van het persoonlijke verhaal van de Chinees-Indische oma van de schrijfster. Het is is een sterk boek, en ook kwetsbaar; het is nuchter maar ook emotioneel; het is geschiedenis en ook een roman; het is warm en ook akelig kil; het is schokkend, maar ook troostrijk. De oma is een voorbeeld, mede door haar kunnen vrouwen in deze tijd in Nederland zijn wat willen zijn, mits trouw aan zichzelf en niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Een aanrader!

Tijdsbeeld

5/5

Een van de beste boeken over die tijd in Indonesië.

Een indrukwekkende roman

5/5

Een indrukwekkende roman: ik kreeg diepe bewondering voor de veerkrachtige Kim in deze ode van een kleindochter aan haar markante grootmoeder.

Mooi boek!

5/5

Een prachtig eerbetoon aan een grootmoeder, wat een bewogen leven. Zo beeldend geschreven, ik was er gewoon bij! Een aanrader!

 

Aanrader!

4/5

Het boek leest als een trein. Verhaal komt
snel op gang en de nieuwsgierigheid naar de levensloop van Kim groeit per bladzijde. Ontroert en stemt tot nadenken!!

Dit levensverhaal laat je niet los! Wat een veerkracht!

5/5

Indrukwekkend en ontroerend verhaal over een jonge vrouw wiens leven dramatisch verandert wanneer ze wordt uitgehuwelijkt maar de moed heeft het heft in eigen hand te nemen.

Deze dappere, inspirerende hoofdpersoon verdient respect hoe zij met tegenslagen omgaat, verdriet kan omzetten en relativerende inzichten toepast.

Het is ook een verhaal over krachtige familiebanden, een liefdevol huwelijk, kinderen die met zorg en liefde omringd worden. Dit ten tijde van de roerende geschiedenis van Nederlands-Indië in en rond de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt als lezer een gedetailleerde en persoonlijke inkijk in dit belangrijke deel van onze geschiedenis.

Het is op een vlotte en meeslepende manier geschreven, de schrijfster weet je tot het einde toe te boeien. Dit persoonlijke, ontroerende, spannende meeslepend verhaal is heerlijk om te lezen!

Dit rijke verhaal zou verfilmd moeten worden! Puck heeft een meesterwerk geleverd!

Een aanrader voor iedereen

5/5

Zeer toegankelijk geschreven waarin hoop zich afwisselt met vreugde.

Puck Bossert

Puck Bossert (Bussum, 1959) heeft een lange loopbaan in Communicatie en Human Resources. Momenteel heeft zij haar eigen onderneming en werkt zij voor diverse opdrachtgevers. Ze is getrouwd en heeft twee zonen. Deze debuutroman beschrijft het bijzondere leven van haar Chinees-Indische oma. Vanaf haar puberteit, toen het geheim van haar oma duidelijk werd, heeft zij dit boek willen schrijven. Pas nadat haar moeder (Inge) in 2019 overleed, pakte ze de pen op.